torsdag 23 januari 2014

Idag skrev jag brev till prinsessan Viktoria

Allra Bästa Prinsessan Viktoria
Jag har en fråga som plågar mig. I nummer 3 av Svensk Damtidning finns ett foto av prinsessan Estelle där hon har på sig en rosa mössa med tofs. Tofsen liknar en tofs av den plågade rävarten blåräv. Jag undrar så om detta är möjligt, i denna ljuvliga kungafamilj vävd av ren kärlek?

Vi har alla ett stort ansvar för vad vi gör och vilken riktning vi väljer att allt skall ta här på Jorden. Det är så lätt att förledas att tro att det just jag gör bara är en oansenlig droppe i havet. Men i samma ögonblick som en enda människa väljer något, eller väljer bort något, har en rörelse startat i en viss riktning. Vi är alla droppar i havet, men vi är också havet. Det är i var och en av oss som fröet till förändringens explosion finns gömd. I alla hallänningar, i alla löpare och i alla prinsessor…

Blårävar har en inbyggd frihetslängtan, de vill springa långa sträckor på fjället under stjärnorna och himlavalvet. De vill inte vara instängda med panik i sinnet i trånga burar för att senare dödas med en elstav i munnen utan att någonsin ha fått känna doften av dvärgbjörk. De vill inte stressas så hårt att de i trängseln börjar gnaga på varandra och ur såren rinner fåfängans smärta. I Sverige är det förbjudet att föda upp blåräv, men i Finland och Kina finns den smärtsamma uppfödningen kvar. Så länge det finns människoknytten som köper dessa mössor kommer djurplågeriet att fortsätta. Men i det ögonblick alla slutar köpa blårävspäls slutar lidandet. Vi har alla ett gigantsikt ansvar och ännu mer om man är en vacker prinsessa!


Allt gott!

Lena Brorsson Alminger

Författare, hälsorådgivare, föreläsare, löpare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar