söndag 28 juni 2015

KNÔ DAJ!


Ibland är det skönt att irritera sig över sakernas tillstånd och fundera över varför vi drivs av hetsen till att bli till sämre människor. Här ett Kinderägg med tre exempel som har med att knô saj att göra.

1.     Du står i en kassakö på Ica. Två kassor är öppna och köerna är långa. Plötsligt öppnas en ny kassa och av någon outgrundlig anledning rusar då de som stod sist i köerna med olympisk snabbhet fram och ställer sig först i kön i den nyöppnade kassan, trots att flera andra köat länge. Har de glömt allt de lärde sig på dagis eller är det en tolkning av bibelns  ” så skola de sista bliva de första, och de första bliva de sista .”? Knô daj in!

2.     En av de första saker man får lära sig i bilskolan är hur snabbt ett fordon närmar sig på en väg. Många har glömt. Du kör på en 80-väg med bil, en huvudled. Fri sikt och öppna landskap och till höger syns en mindre väg där en bil kör. Den stannar inte utan kör huvudstupa ut på huvudleden framför dig. Så bara. Du måste retardera rätt kraftigt för att inte köra in i bilen. Det här händer ofta, ja nästan alltid. Knô daj in!

3.     I trafiken är vi hänsynslösa, det är vi. Vid vägarbeten blir ofta två eller tre filer till en enda. Trafiken flyter allt saktare och bil efter bil väver sig in i den sista filen. Hundra bilar ligger så småningom i en långsamtgående fil. Men nästan alltid kommer någon bil i full fart på den sista biten av filen som strax skall upphöra och kör om alla bilar trots att de från början låg allra sig. Sedan blinkar de in för att lägga sig först. Knô daj in!
 
 
"Knö daj in fast dörra är trång för här är änna nåt på gång..."
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar